Posts filed under kreativna delavnica

Zgodbe

Razmišljam, kakšne zgodbe se skrivajo za temi fasadami... 

Romantične?

Transient

Grozljive?

Transient

Zastarele?

Transient

Preproste?

Transient

Dolge?

Transient

In zanima me, kakšne zgodbe pišete vi, za svojimi fasadami?

*

Jaz svojo zgodbo ta teden pišem skupaj s kopico veselih otrok. Nekaj fotografij z naših delavnic lahko najdete na tej povezavi.

Toplina

Naša šola je bila včeraj v časopisu. Postajamo slavni! ;)

Transient

Sedaj, ko se šolsko leto približuje koncu, se oziram nazaj na dneve, ki smo jih z otroki preživeli - v dobrem in slabem.  

Najboljše v šoli in pri delu z otroki je: veliki, topli objemi, smeh, besede kot 'si v redu?' in vprašanje, ki ga najprej dobim, ko pridem v šolo - 'kaj bomo pa danes delali?'; - ne znanje, niti ocene; toplina v naših srcih je tisto, kar najbolj cenim v tej šoli.   

Kaj pa vi najbolj cenite na svojem delovnem mestu?  

Želim vam lepe počitnice (če jih imate)! Moje bodo ustvarjalne in tudi med počitnicami bom obkrožena z ustvarjalnimi otroki, zato mislim, da se bomo zabavali! Pridete tudi vi?

Komaj čakam

Komaj čakam, da se postavim pokonci in pustim moji reki življenja, da gre svojo pot. Sedaj sem nekje na pol, ko se sprašujem, kje, zakaj, od kod čeri. Več si lahko preberete v moji objavi na Vision & Verb blogu. Kakšen poučen komentar je zelo dobrodošel (- ga potrebujem!).

Transient

Vsemu direndaju navkljub dela naš kreativni laboratorij s polno paro. Komaj čakam, da pričaramo kakšno novost in odpremo vrata sveži, ustvarjalni energiji! Komaj čakam, da se začnejo poletne počitnice, ko bomo naše ustvarjalne prste pomočili v žakelj ustvarjalnosti, iz katerega bomo privlekli nenavadne, izvirne ideje. To bo fino!

Transient

Prijave že zbiramo.

Jeseni pa, upam, bo zavel nov veter in prinesel nove dogodivščine in izzive za vas in zame. Prava osvežitev bo, ustvarjalno nenavadna, seveda! Komaj čakam!!

Česa pa se veselite vi to poletje?

Ustvarjalne delavnice?

Za majhne ali velike?


(hitri prsti)

Imamo! Vabimo vas, da se nam pridružite:
  • otroci, stari od 3 do 8 let na Ustvarjalnicah v Trzinu, vsak ponedeljek, med 16.30 in 18.30 uro (Kidričeva 12, Trzin)
  • osnovnošolski otroci na Likovnih delavnicah v Ljubljani, vsak torek, med 16.00 in 18.00 uro (Celovška 108, LJ - nasproti kina Šiška)
  • odrasli na Ustvarjalnih srečanjih v Ljubljani, vsak torek, med 18.00 in 20.00 uro (Celovška 108, LJ - nasproti kina Šiška)
Zbiramo prijave!
(Pišite na mail ali me pokličite, oz. pobrskajte tudi po spletni strani www.creatissimolab.com)

Na naših ustvarjalnih druženjih se naučimo tudi takšne malenkosti kot so:
kadar slikamo, ne uporabljamo svinčnika, tudi za skico ne;
s čim in kako podpisujemo svoja dela, glede na material, ki ga uporabimo za ustvarjanje; in
iz katerih barv namešamo kožnate barve, sence itd.
Recepti, tehnike in triki, ki pa vam prepuščajo lasten način izražanja, saj ustvarjamo po metodi uporabe desne in leve možganske hemisfere (PS: ni tako zakomplicirano kot se sliši! ;) ).

Vas zanima nekaj določenega? Napišite, pokličite... pa bomo videli, kaj se da narediti z vašimi željami!

Komaj čakamo, da se nam pridružite! Prijavite se še danes! :)
Se vidimo!

Začetek ali konec

Pa smo prišli do konca, do konca igre, do konca leta... - z mešanimi občutki...

Težko se je posloviti, zaključiti, se sprijazniti s koncem nekega obdobja; hkrati pa si želimo nekaj novega, svežega, z vznemirjenjem čakamo na začetek novega obdobja.


(pravljična zasnežena pokrajina
- iz naše ustvarjalnice pri Zavodu Cuteplay)

Smo pripravljeni na prazen, nepopisan list? Že čakamo s svinčnikom ali čopičem v roki?? Ali nas je strah, da bo vse po starem, da bomo (ponovno) razočarani (sami nad sabo)??

Zame je konec leta čas, čas odpuščanja in čas prečiščevanja. Ko je treba pospraviti staro navlako, posvetiti tisto, kar je dobro, se očediti tako navznoter kot na zunaj in med vsem tem najti svojo dušo, svoje bistvo. Sem sledila svoji poti? Koliko ovinkov je bilo potrebnih, da sem se vrnila na začrtano pot, koliko ovir je bilo potrebno preplezati...? Se še najdem na zemljevidu svojega življenja?

Vsako novo leto je nov dan mojega potovanja. Vem, da bo zanimivo, nepredvidljivo, vznemirljivo! Vem, da bo drugačno kot včeraj, vem, da bo polno presenečenj.
Za novo leto sem si tokrat izbrala zapis, ki me bo vodil, me postavljal na trdna tla, a mi hkrati dovolil želeti več. Res, saj to JE nenazadnje moje življenje!


(Hvala: Holstee)

Danes je praznik starega in novega, začetka in konca, svetlobe in teme... Danes je lahko praznik samo za vas ali za številne druge. Zato se danes zahvaljujem za praznike. Da nas vračajo k svojemu bistvu, da nas zagrabijo za nogo in zaustavijo korake, da nam ponudijo možnost odpuščanja in začetka na novo. Hvala!

Vprašanje št.10:
Komu ali čemu se želite zahvaliti za zanimivo izkušnjo, doživetje ipd. v letu 2010?

To je zadnje vprašanje igre 'Čas zahvaljevanja in čas obdarovanja'. Do 6.1.2011 boste imeli čas, da odgovorite na vsa vprašanja (lahko tudi večkrat) ter da preverite, če ste izpolnili vse pogoje in pravila sodelovanja. Medtem bom tudi sama pokukala na vaš blog in preverila, če je prilepljen gumbek itd. itd. Nadaljnje informacije v zvezi z igro pa boste lahko prebrali po praznikih... :)

Na 'Vrtiljak blogov' se lahko vpišete ne glede na to, ali ste sodelovali v igri ali ne. Tu zbiram bloge, vredne ogledov in obiskov. Je tak prav vaš blog? Vpišite se (če se še niste)!V novem letu pa vam želim veliko navdihov,
še več ustvarjalnih trenutkov,
notranjega miru, harmonije
in iskric, ki bodo v vas zanetile ogenj!

Naj vam bo toplo!

Jožica