Začetek ali konec

Pa smo prišli do konca, do konca igre, do konca leta... - z mešanimi občutki...

Težko se je posloviti, zaključiti, se sprijazniti s koncem nekega obdobja; hkrati pa si želimo nekaj novega, svežega, z vznemirjenjem čakamo na začetek novega obdobja.


(pravljična zasnežena pokrajina
- iz naše ustvarjalnice pri Zavodu Cuteplay)

Smo pripravljeni na prazen, nepopisan list? Že čakamo s svinčnikom ali čopičem v roki?? Ali nas je strah, da bo vse po starem, da bomo (ponovno) razočarani (sami nad sabo)??

Zame je konec leta čas, čas odpuščanja in čas prečiščevanja. Ko je treba pospraviti staro navlako, posvetiti tisto, kar je dobro, se očediti tako navznoter kot na zunaj in med vsem tem najti svojo dušo, svoje bistvo. Sem sledila svoji poti? Koliko ovinkov je bilo potrebnih, da sem se vrnila na začrtano pot, koliko ovir je bilo potrebno preplezati...? Se še najdem na zemljevidu svojega življenja?

Vsako novo leto je nov dan mojega potovanja. Vem, da bo zanimivo, nepredvidljivo, vznemirljivo! Vem, da bo drugačno kot včeraj, vem, da bo polno presenečenj.
Za novo leto sem si tokrat izbrala zapis, ki me bo vodil, me postavljal na trdna tla, a mi hkrati dovolil želeti več. Res, saj to JE nenazadnje moje življenje!


(Hvala: Holstee)

Danes je praznik starega in novega, začetka in konca, svetlobe in teme... Danes je lahko praznik samo za vas ali za številne druge. Zato se danes zahvaljujem za praznike. Da nas vračajo k svojemu bistvu, da nas zagrabijo za nogo in zaustavijo korake, da nam ponudijo možnost odpuščanja in začetka na novo. Hvala!

Vprašanje št.10:
Komu ali čemu se želite zahvaliti za zanimivo izkušnjo, doživetje ipd. v letu 2010?

To je zadnje vprašanje igre 'Čas zahvaljevanja in čas obdarovanja'. Do 6.1.2011 boste imeli čas, da odgovorite na vsa vprašanja (lahko tudi večkrat) ter da preverite, če ste izpolnili vse pogoje in pravila sodelovanja. Medtem bom tudi sama pokukala na vaš blog in preverila, če je prilepljen gumbek itd. itd. Nadaljnje informacije v zvezi z igro pa boste lahko prebrali po praznikih... :)

Na 'Vrtiljak blogov' se lahko vpišete ne glede na to, ali ste sodelovali v igri ali ne. Tu zbiram bloge, vredne ogledov in obiskov. Je tak prav vaš blog? Vpišite se (če se še niste)!



V novem letu pa vam želim veliko navdihov,
še več ustvarjalnih trenutkov,
notranjega miru, harmonije
in iskric, ki bodo v vas zanetile ogenj!

Naj vam bo toplo!

Jožica