Posts filed under knjige

Rad-a imam knjige

Za ljubitelja knjig, na dan kulture, ni lepšega darila kot knjižno kazalo, se vam ne zdi?

Tako knjižno kazalo lahko ustvarite za vsakogar, ki ga boste slišali reči: 'Rad-a imam knjige. Rad-a berem.'

Mi smo jih ustvarili nekaj na zalogo, saj pogosto srečamo kakšnega ljubitelja knjig, ki mu bo knjižno kazalo prišlo prav, pa še lepo presenečenje bo.

Za manj strastne ljubitelje knjig pa predlagam knjižna kazala iz včerajšnje objave :). Kajti važno je le, da si vzamete čas za ustvarjanje in svoje ustvarjanje delite z drugimi, mar ne?

Lep, kulturni dan kulture vam želim!

Kulturna ura

Vzemimo si na dan kulture nekaj časa za kulturo, kakšno kulturno uro, mogoče. Meni ob besedi kultura na Prešernov dan pridejo na misel najprej knjige (in njihov omamni vonj), potem knjižna kazala, potem črke in šele nato ostalo (kar 'uradno' sodi pod kulturo).

Zakaj ne bi torej kakšno urico posvetili ustvarjanju? Mogoče prav ustvarjanju knjižnih kazal?

Nam je prišlo na misel, da bi na vrhu kazala zapisali inicialko imena lastnika kazala in jo okrasili. Na preostali del kazala pa bi (si) zabeležili (svojo) najljubšo misel, pesem, izsek iz knjige, da nas le-ta lahko vedno znova in znova razveseli in bogati.

Takole smo eksperimentirali z rdečim črnilom (za Ireno, Zaro in Nika)...
Pa vi?

Med vrsticami

Prešeren.

Transient

Razmišljam o njegovih besedah, življenju, sanjah.

Transient

Kaj mu je bilo položeno v zibelko, ko se je rodil?

(fotografije iz Prešernove rojstne hiše v Vrbi na Gorenjskem)

(fotografije iz Prešernove rojstne hiše v Vrbi na Gorenjskem)

Kaj ga je navdihovalo? Kaj ga je osrečevalo?

Transient

Ko obiščem njegov dom, se počutim kot doma, pa čeprav je prostor majhen in prazen. In čisto drugačen od živahnega Prešernovega smenja v Kranju. Oboje predstavlja Prešerna - tiha oseba pred rojstno hišo in oseba, polna življenja, ki se kaže na smenju... Tudi mi smo lahko kar koli!

Transient

Dragi obiskovalci, želim vam vesel kulturni in ustvarjalni dan - bodite, kar ste!

Malo (z)mešano

Kaj imajo skupnega: likovni pouk, valentinovo, štampiljke in veselje? Nič, le zmešala sem jih skupaj v eno objavo, da vas malce zamotim, medtem ko se jaz lovim s časom ;)

Ali veste koliko likovnega pouka imamo v Sloveniji, koliko pa ga imajo na Švedskem? Odgovore so poiskali Hrvati - preverite tu! Res, le kakšni so naši pogledi na svet??Se že kaj spogledujete s srčki? V CreatissimoLab trgovinici jih najdete eno-par... Se mi zdi, da čakajo prav na vas!!

Ali veste, da štampiljke, ki jih kupite, zahtevajo različne stopnje pravice kopiranja in uporabe? Na primer štampiljke, ki jih lahko kupite tudi pri nas, kot so: Inkadinkadoo, Penny Black, Basic Grey, Sizzix itd. imajo omejeno pravico uporabe - proizvajalec zahteva, da se jih navede na zadnjo stran voščilnic, včasih zahteva omejeno število voščilnic oz. izdelkov, narejenih z isto štampiljko, včasih ne dovoli skeniranja in reproduciranja (npr. prodaje printa) vašega izdelka, kjer je uporabljena njihova štampiljka, nekateri proizvajalci celo ne dovolijo on-line prodaje...
Ali spoštujete njihove zahteve uporabe izdelkov?
Hm, človek bi mislil, da se štampiljke prodajajo zato, da se svobodno uporabljajo, pa na koncu ugotovimo, da temu ni tako. Tudi to verjetno sodi v domeno kopiranja in avtorskih pravic...

In veselje? Ste kaj dobre volje? Hitro si izmerite velikost vašega nasmeha! ;) Če je premajhen, v moji knjižici 'Mačji recepti z mišjo prilogo' najdete med drugim tudi recept za širok nasmeh... Deluje!
No, jaz pa imam seveda še en razlog več za veselje! Anja iz Drobtinic me je razveselila s svojim prispevkom za projekt fototerapije. Hvala, hvala, Anja!
Za ekstra velik nasmeh in veselje, ki se ga ne da opisat, pa je poskrbela Andreja iz Mavrične ustvarjalnice! Najprej sem bila vesela, ker sva se spoznali v živo, potem pa sem bila ve-ve-vesela še njenega ve-ve-velikega prispevka za projekt! Tiskalnika za tiskanje naših fotografij!!! Si mislite!! Ja, ja, tudi meni je vzelo sapo! Andrejin prispevek je presegel moja pričakovanja in želje! - niti v tini-mini koščku mojega srca nisem pomislila, da bi kdo doniral tako veliko stvar!! Pa to še ni vse, a o tem kdaj drugič!
Saj mi ne potrebno razlagati, da so se zato odprle nove poti za ta projekt in novi načini izražanja otrok... Ojoj, saj se mi kar zavrti v glavi! Hvala, Andreja, res hvala iz srca!

Želim vam, da bi se tudi vam takole uresničevale sanje, da bi vas prehitevale in vam podarjale še več, kot ste si želeli. Želim vam lep vikend, z nasmehom na obrazu in veseljem v srcu!
Mislim na vas!