Posts filed under čas zahvaljevanja

Spustiti iz rok

Velikokrat bi radi imeli vse. Z rokami bi se oklepali starega, hkrati pa bi radi pograbili tudi vse novo pred nami. A imamo le dve roki in vsega ni mogoče imeti. Sploh, če želimo, da se življenje, ki nam ni všeč, zamenja z boljšim, novim.

Misel št.11 v času zahvaljevanja, času obdarovanja: spustimo staro iz rok.

Zaplujmo pogumno proti obzorju. Bodimo odprti za novo - za nova doživetja in za nova raziskovanja. Ne oklepajmo se starega, kot se drevo ne oklepa svojega listja. Pa vendar se drevje spomladi odene v nova oblačila.

Naj bo jadranje skozi novo leto prijetno!

Izberi smer

Križpotja so zanimiva, če v rokah nimaš zemljevida in če ne veš točno, kam greš. So dnevi, ko preprosto živiš iz trenutka v trenutek. Čakaš, da se bo kaj zgodilo samo od sebe, da boš zaživel svoje sanje... do konca svojih dni. 

Navdih št.10 v času zahvaljevanja, v času obdarovanja: izberi smer.

Čeprav se sliši čudovito, pa moraš na koncu vendarle izbrati svojo smer. Nekateri nikoli ne odpotujejo, ker se najbolje počutijo doma, pa čeprav jim tam marsikaj ni všeč. Nekateri se ustavijo na prvem križpotju in tuhtajo, tuhtajo, tuhtajo kam zaviti. Čakajo, da se bo nekdo drug odločil namesto njih.

Zame pa je pogum, da uporabiš svojo pamet, svoje noge in se odločiš, da greš. V smer, ki jo izbereš.

Naj vas v novem letu noge in glava ponesejo čim dlje!

*

PS: moja darila (fotografije iz objav) lahko svobodno delite naprej. Če jih ne morete shraniti s te spletni strani, si jih boste lahko shranili in/ali delili preko FB strani: CreatissimoLab FB stran.  Veselim se druženja z vami!

Premikanja

Včasih obtičim. Zataknem se ob kakšen problem in se ukvarjam z njim v nedogled. Mrcvarim ga, mrcvarim sebe, kopljem po njegovih globinah in se jezim, ker se nič ne zgodi. Pozabim pa, da vse okrog mene teče mimo, teče s tokom naprej. Ko obtičiš, imaš le malo časa, da greš naprej, drugače padeš.

Navdih št.8 v času zahvaljevanja, času obdarovanja: premikaj se!

Želim vam, da se spustite skozi leto in skozi življenje s tokom. Ne zataknite se predolgo na čereh, ki vas ovirajo na poti. Premikajte se, četudi počasi. Naj bo vaša vožnja skozi dni poučna, razgibana in barvita!

Pogumno naprej!

*

PS: moja darila (fotografije iz objav) lahko svobodno delite naprej. Če jih ne morete shraniti s te spletni strani, si jih boste lahko shranili in/ali delili preko FB strani: CreatissimoLab FB stran.  Veselim se druženja z vami!