Malo (z)mešano

Kaj imajo skupnega: likovni pouk, valentinovo, štampiljke in veselje? Nič, le zmešala sem jih skupaj v eno objavo, da vas malce zamotim, medtem ko se jaz lovim s časom ;)

Ali veste koliko likovnega pouka imamo v Sloveniji, koliko pa ga imajo na Švedskem? Odgovore so poiskali Hrvati - preverite tu! Res, le kakšni so naši pogledi na svet??



Se že kaj spogledujete s srčki? V CreatissimoLab trgovinici jih najdete eno-par... Se mi zdi, da čakajo prav na vas!!

Ali veste, da štampiljke, ki jih kupite, zahtevajo različne stopnje pravice kopiranja in uporabe? Na primer štampiljke, ki jih lahko kupite tudi pri nas, kot so: Inkadinkadoo, Penny Black, Basic Grey, Sizzix itd. imajo omejeno pravico uporabe - proizvajalec zahteva, da se jih navede na zadnjo stran voščilnic, včasih zahteva omejeno število voščilnic oz. izdelkov, narejenih z isto štampiljko, včasih ne dovoli skeniranja in reproduciranja (npr. prodaje printa) vašega izdelka, kjer je uporabljena njihova štampiljka, nekateri proizvajalci celo ne dovolijo on-line prodaje...
Ali spoštujete njihove zahteve uporabe izdelkov?
Hm, človek bi mislil, da se štampiljke prodajajo zato, da se svobodno uporabljajo, pa na koncu ugotovimo, da temu ni tako. Tudi to verjetno sodi v domeno kopiranja in avtorskih pravic...

In veselje? Ste kaj dobre volje? Hitro si izmerite velikost vašega nasmeha! ;) Če je premajhen, v moji knjižici 'Mačji recepti z mišjo prilogo' najdete med drugim tudi recept za širok nasmeh... Deluje!
No, jaz pa imam seveda še en razlog več za veselje! Anja iz Drobtinic me je razveselila s svojim prispevkom za projekt fototerapije. Hvala, hvala, Anja!
Za ekstra velik nasmeh in veselje, ki se ga ne da opisat, pa je poskrbela Andreja iz Mavrične ustvarjalnice! Najprej sem bila vesela, ker sva se spoznali v živo, potem pa sem bila ve-ve-vesela še njenega ve-ve-velikega prispevka za projekt! Tiskalnika za tiskanje naših fotografij!!! Si mislite!! Ja, ja, tudi meni je vzelo sapo! Andrejin prispevek je presegel moja pričakovanja in želje! - niti v tini-mini koščku mojega srca nisem pomislila, da bi kdo doniral tako veliko stvar!! Pa to še ni vse, a o tem kdaj drugič!
Saj mi ne potrebno razlagati, da so se zato odprle nove poti za ta projekt in novi načini izražanja otrok... Ojoj, saj se mi kar zavrti v glavi! Hvala, Andreja, res hvala iz srca!

Želim vam, da bi se tudi vam takole uresničevale sanje, da bi vas prehitevale in vam podarjale še več, kot ste si želeli. Želim vam lep vikend, z nasmehom na obrazu in veseljem v srcu!
Mislim na vas!