Naša temna stran

Vsi imamo dobre dneve in slabe dneve... Kako se lotite slabih? Se jezite nase, jih preprosto ignorirate ali pa se 'vsedete v kot in počakate, da napad mine'?

Včasih sem res nesrečna, ko pridrvijo temni oblaki (nenapovedano, seveda) in mojo energijo spravijo do tal, da o razpoloženju niti ne govorim. In čeprav si govorim in vem, da ne bi mogli občudovati svetlečih zvezd, če ne bi bilo teme..., me občasno tudi pozitivne misli ne spravijo pokonci.

Včasih pa, ko sem bolje pripravljena, uporabim svojo domišljijo in se poigram z mojo temno stranjo, dokler spet ne posvetli. Raziskujem, kaj lahko ustvariva skupaj: ČB risbo, čarobno skrinjo s skritim zakladom, (temen) avtoportret s fotoaparatom... Ko se tako igram s svojo temno platjo, pozabim na tisto, kar me teži - izlije se na papir in ostane tam... Pri likovni terapiji včasih uporabimo proces sežiganja ustvarjenega dela, toda jaz ga raje pretvorim v nekaj, kar mi je všeč. To vzamem kot lekcijo v življenju, zato svojih izlivanj ne sežgem, da bi jih za vedno izbrisala.   

Zato, zakaj ne bi iz vaših temnih strani tudi vi ustvarili kaj posebnega, izvirnega; namesto da bi svojo temno plat zanikali ali pa se z njo trpinčili v nedogled?? Poglejte, kaj lahko ustvarite s svojo senco, ki je, na nek način, simbol naše temne plati...

Bodite, kar ste, bodite ustvarjalni in naj bo tudi vaša temna stran priložnost, da se izrazite na svojevrsten, unikaten način! Srečno!