Vsakdo

Vsakdo je nekdo. Vsakdo živi svojo zgodbo, vsakdo skozi življenje hodi kot učenec v lastni šoli. Kaj vam pomenijo drugi? Znanci, neznanci, sodelavci, dobri prijatelji, sorodniki, obrazi s tv ekranov? Vsakdo je nekdo.

Čas zahvaljevanja, čas obdarovanja št. 6: vsakdo.

Na ljudi okrog mene gledam kot na moje učitelje. Vedno me lahko kaj naučijo za življenje, pa naj bodo to otroci, s katerimi delam, njihovi starši, ljudje, ki jih poznam ali pa vidim prvič. Predvsem otroci me naučijo veliko o vrednotah, sanjah, visokih ciljih, potrpežljivosti, radovednosti, odkritosti, zaupanju; in še in še. V odraslem svetu se marsikaj prekrije s tančicami strahu pred ranljivostjo. Zaščitimo se pred drugimi tako, da se zapremo v svojo lastno kletko, ki nam omejuje odkrivanje novega sveta.

Zato vam danes želim, da vam praznični dnevi povrnejo zaupanje v druge in prinesejo spoznanje, da se lahko od vsakogar (tudi od 'sovražnika') marsikaj naučite.

*

PS: moja darila (fotografije iz objav) lahko svobodno delite naprej. Če jih ne morete shraniti s te spletni strani, si jih boste lahko shranili in/ali delili preko FB strani: CreatissimoLab FB stran.  Veselim se druženja z vami!