Sladka Istra 2010

Bili smo v Kopru.Imeli smo lepo vreme... no, z nekaj oblaki.Kljub temu smo bili za vsak slučaj pod streho (kar se je kasneje izkazalo za pametno odločitev, saj se je vmes ulila ploha).Tudi letos je bila Sladka Istra res sladka.Priznam, bila sem velika počasnela in nisem uspela fotografirati ustvarjalnega dogajanja. Spet sem se ukvarjala z bleščavami v morju kot je tale (več ne pokažem, ker potem ne boste šli na razstavo preverit v živo, ko bo prikolovratila na vaš konec).Le nekaj čolnov sem uspela zabeležiti po končanem delu.Na koncu pa uživala še v toplem, prijaznem večeru.PS: posebno sporočilo za K. Škoda, da niste prišli še nazaj. Bila sem le par metrov stran in bi se lahko res videli :(. Škoda!

Moram pa priznati, da je bila lani prireditev za moj okus boljša - ustvarjali smo ob obali, se sončkali (ok, skoraj cvrli), ljudje so se sprehajali sem in tja in si dodobra pogledali naša dela, slaščic je bilo toliko, da te je bolel trebuh, pa muzika zvečer je bila fajn.

Je bilo pa letos tudi nekaj zanimivih trenutkov: od klepetanja o freskah, umetnosti, ooooh in aaaaahov ob pogledu na moje stvaritve, pogovora o poslikavi omar, fotografiranju, ustvarjanju z otroki in otroški psihologiji, in še in še. Tudi moja lanskoletna kupca sta me prišla pogledat in smo malo poklepetali. Ni čudno, da ni bilo časa za nemoteno ustvarjanje! ;)

Pa še ena zanimiva reč se mi je zgodila, ki mi ne da miru.
Ena vrla gospodična je veselo fotografirala moje ilustracije, ki so bile postavljene na ogled v 'albumu'. Kar obračala je liste in fotografirala stran za stranjo. Brez vprašanj, brez da bi se ozirala name. ???? Ni se mi dalo spustiti v prepir, a ko sem se ravno le hotela oglasiti, je zaključila svoj foto 'session' in odskakljala dalje.
No, kaj takega pa res še nisem doživela in me zanima vaše mnenje. Bi jo morala 'prijeti za vrat'?
Pa še to bi vas prosila..., če kje opazite objavljena moja dela (na kakšnem FBju ali blogu ali...), me prosim obvestite. Zgleda, da bom morala zadeve vzeti bolj pod kontrolo in ne preprosto zaupati, da vsi poznajo osnove bontona in pravila igre... Na žalost.

Ampak, Sladka Istra je bila tudi letos fajn in ustvarjanje med ostalimi ustvarjalci je vedno užitek - navdihujoče!

Posted on September 29, 2010 and filed under fotografija, kreativni proces, moja dela, potepanje, razstave.