Posts filed under kreativni izdelki

Naša temna stran

Vsi imamo dobre dneve in slabe dneve... Kako se lotite slabih? Se jezite nase, jih preprosto ignorirate ali pa se 'vsedete v kot in počakate, da napad mine'?

Transient

Včasih sem res nesrečna, ko pridrvijo temni oblaki (nenapovedano, seveda) in mojo energijo spravijo do tal, da o razpoloženju niti ne govorim. In čeprav si govorim in vem, da ne bi mogli občudovati svetlečih zvezd, če ne bi bilo teme..., me občasno tudi pozitivne misli ne spravijo pokonci.

Včasih pa, ko sem bolje pripravljena, uporabim svojo domišljijo in se poigram z mojo temno stranjo, dokler spet ne posvetli. Raziskujem, kaj lahko ustvariva skupaj: ČB risbo, čarobno skrinjo s skritim zakladom, (temen) avtoportret s fotoaparatom... Ko se tako igram s svojo temno platjo, pozabim na tisto, kar me teži - izlije se na papir in ostane tam... Pri likovni terapiji včasih uporabimo proces sežiganja ustvarjenega dela, toda jaz ga raje pretvorim v nekaj, kar mi je všeč. To vzamem kot lekcijo v življenju, zato svojih izlivanj ne sežgem, da bi jih za vedno izbrisala.   

Zato, zakaj ne bi iz vaših temnih strani tudi vi ustvarili kaj posebnega, izvirnega; namesto da bi svojo temno plat zanikali ali pa se z njo trpinčili v nedogled?? Poglejte, kaj lahko ustvarite s svojo senco, ki je, na nek način, simbol naše temne plati...

Bodite, kar ste, bodite ustvarjalni in naj bo tudi vaša temna stran priložnost, da se izrazite na svojevrsten, unikaten način! Srečno!

Tika-taka-tika-taka...

...bim-bam-bom, bim-bam-bom. Ure, minute, sekunde... in kmalu bomo spet na začetku. Koliko nas bo prosilo in govorilo: 'Lahko, prosim, začnemo znova'? Koliko besed, misli, dejanj bi želeli izbrisati iz spomina, iz srca, iz duše?

Danes vam podarjam velik čopič, belo barvo in svobodo, da prekrijete vse tiste dele na vaši umetnini leta 2013, ki so nezaželjeni. Svobodni ste, da ste to, kar si želite!

Transient

Vprašanje št. 18:

Kaj zagotovo ne boste prekrili ali izbrisali iz leta 2013?

To vprašanje je zadnje v igri 'Čas zahvaljevanja, čas obdarovanja'. Še je čas, da odgovorite na vsa vprašanja (Pravila igre najdete v tej objavi, ostala vprašanja pa v vseh decembrskih objavah) in delite z nami vaše misli. Igra se bo zaključila 6. januarja.

Čarobnost ene stvari

Včasih vas vaši prijatelji obiščejo nenapovedano, vam pa je nerodno, ker jim nimate kaj ponuditi... Zakaj ne bi poskusili s čim novim, izvirnim, kreativnim in zabavnim, z nečim, česar prijatelji ne bi nikoli pozabili.

Transient

Z nekaj domišljije, ljubezni, ustvarjalnosti... in s pomočjo številnih rok vaših prijateljev, lahko ustvarite čudeže! Vse kar potrebujete je le ena 'posena' stvar, s katero se lahko 'igrate'.

Tokrat sem za vas izbrala primera, kako lahko uporabimo le en instrument, s katerim se lahko 'igra' več prijateljev, vendar pa je lista teh 'posebnih' stvari neskončna! Žoga, čevlji, kreda, kamen, vrvica, ipd., ipd. Naj vas posnetki navdahnejo!

Jaz (seveda) najraje delim s prijatelji moj ustvarjalni material. Uživam v ustvarjanju s prijatelji, všeč mi je naša ustvarjalna atmosfera, smeh, vedrina. Želim si, da bi to počeli večkrat!

Vprašanje št. 11:

Katero stvar (za katero ste hvaležni) bi delili s prijatelji ali s katero stvarjo bi se 'igrali' skupaj s prijatelji?

PS: Vprašanje je del igre 'Čas zahvaljevanja, čas obdarovanja'. Pridružite se nam! (Pravila igre najdete v tej objavi, ostala vprašanja pa v vseh decembrskih objavah). Poveselite se z nami!