Transparentna vrata

Predstavljajte si, da imate transparentna vrata. Ničesar ne skrivate, ni vas strah pred vlomilci, ni vidne ločnice med 'zunaj' in 'znotraj'.
Mislite, da je potreben pogum, da bi imeli takšna vrata? Mislim, da.

Predstavljajte si, da so to vrata do vašega srca... Transparentna, jasna, 'odprta'. Kako pogumno srce morate imeti, da ga pokažete celemu svetu! Ni veliko ljudi, ki to zmorejo.

Mislim, da obstaja rešitev za tiste, ki nimamo dovolj poguma, da bi izbrali transparentna vrata do srca. Lahko se odločimo za vrata, ki vabijo k nam, in ko ljudje potrkajo nanje, jih lahko povabimo naprej ali pa ne.
Izberite vrata, ki predstavljajo vas - majhna, velika, široka, okrašena, pobarvana, starinska... Takšna vrata bodo privabila ljudi, ki mislijo podobno kot vi, ki imajo podobne občutke, podobne vrednote. Lažje se bo odločiti ali jih boste povabili naprej ali ne, ko potrkajo na vaše duri. (Seveda bi bilo najboljše, da bi se urili v tem, da bi povabili noter vsakogar, toda za začetek je tudi to ena od možnosti za urjenje v pogumu, v zaupanju).
Osvobodite se strahu! In bodite ustvarjalni na poti iskanja vrat, ki bi vam najbolje ustrezala...

Tema foto-projekta 'Lepota je, kjer jo najdeš' meseca junija je bila: 'Vrata'.  Prepustite se navdihom še drugih blogerjev, ki so se lotili te teme, in poiščite njihove odlične posnetke in misli, zbrane na blogu Luzia Pimpinella. Uživajte in bodite pogumni!