Nikoli prepozno

Včasih se sprašujem, kdo ima v resnici v rokah moje življenje... Sem to res jaz, samo jaz? Ali je to nekaj, kar presega moje moči, kar presega moje vedenje?

Transient

Včasih me moja pot pripelje do krajev, kamor nisem želela. In potem ne vem, ali naj se zahvaljujem ali pritožujem. Naj se ustavim ali nadaljujem moje popotovanje? Želim si, da bi mi nekdo pomagal in mi odgovor zašepetal na uho...

Transient

Toda, hvaležna sem za moje življenje. Našla sem svoje mesto na Zemlji, kjer lahko razdajam svojo ljubezen do matere Narave, kjer je moje srce blaženo ob pogledu na neskončno nebo, kjer uživam ob poslušanju vodnih simfonij in kjer me gore varujejo pred nevšečnostmi. 

Eno vem zagotovo: če bi bila mlajša in pogumnejša, bi svoje življenje posvetila materi Naravi in fotografiji. Želela bi si biti del tima Yanna Arthusa Bertranda, da bi pomagala otrokom spoznavati, kako poskrbeti za naš planet, pripovedovati zgodbe s pomočjo slik, kako poskrbeti za svoje zdravje preko narave in fotografij.
Še sedaj mi je težko verjeti, koliko otrok (in odraslih) ne zna reciklirati ali ne zna storiti prav ničesar za zaščito našega planeta, našega okolja, nas samih. Ne, da noče, ne zna! Toda, ne pozabimo, da smo vsi povezani! Vsi smo Eno! (Morda lahko mojo misel bolje prikaže tale čudoviti video:)

Želim si, da bi me v šoli učili kako živeti na planetu Zemlja, da ne bi porušila njenega ravnovesja. Želim si, da pri urah zgodovine ne bi poslušala o nas, ljudeh, kot da smo edina živa bitja na Zemlji - zgodovina ni samo naša... Zgodovina obstaja tudi pred nami. Želim si, da bi me pri biologiji učili, kako se dotakniti živega bitja, da ga ne poškoduješ, uničiš. Kako skrbeti zanj, razumeti, zakaj je tu, kakšno poslanstvo ima, kakšna je njegova zgodba - ne zaradi nas, temveč ob nas... Vse je povezano, vsi smo povezani.

Transient

Ni prepozno, da se osvobodimo vsakodnevnih nepomembnih zgodb, ki jih beremo v časopisih, vidimo na tv ekranih, slišimo na radiu... Svoje 'kamere' lahko zavestno osredotočimo na stvari, ki so pomembne, pomembne za nas in pomembne za naš planet. Osvobodite se svojih zgodb, ki vas vrtijo v začaranem krogu!

Transient

Uravnovesite se, bodite, kar ste (oseba, ki živi v vašem srcu), naj vas Zemlja in Univerzum navdihujeta, da zaživite življenje, ki je nad igricami, ki jih ljudje igramo, da bi se izognili odgovornostim in se pretvarjali, da se ne da nič več storiti.

Osvobodite se - ni še prepozno, in prisluhnite materi Naravi! Veliko nam ima povedati...