Čas zahvaljevanja, čas obdarovanja 2014

Ja, tudi letos se vrača, čas v decembru, ki je meni posebno dragocen. Čas, ki ga posvečam zahvaljevanju in obdarovanju, čas oziranja nazaj v leto 2014, v leto, ki je prineslo nova spoznanja, nova znanja, nova odkritja, nova vprašanja. Hvaležna sem za vsa ta darila, ki ne morejo odtehtati vseh Miklavževo-Božičkovo-DedkoMrazovo-novoletno obarvanih daril, ki so v primerjavi z njimi le drobna pika na i. Moja darila so darila za vedno, ki jih nosim dosmrtno z mano, od dneva, ko sem jih prejela.

Kot vsako leto vas tudi tokrat vabim, da dodate v komentarje svoje misli, svoja odkritja in mnenja, da od vsega dušnega obdarovanja odnesemo čim več. In povabite še koga, da se pridruži, da nas bo več!

Letos bo moj 'Čas zahvaljevanja, čas obdarovanja' spet nekoliko drugačen kot prejšnja leta (2013, 2011, 2010, 2009), a upam, da vseeno zanimiv, koristen tudi za vas... Moje objave bodo posvečene modrim besedam, ki so jih izrekle znane in manj znane osebe, in ki so meni osebno pomagale stati na trdnih tleh, ko so se le-ta majala pod menoj. Ja, so dnevi, ko se pojavijo dvomi, skrbi, žalost, bolečina in obup... - in tedaj morda pomaga beseda, objem, nasmeh, glasba... Meni velikokrat dajo moč prav besede ali dejanja, ki mi prekrižajo pot ravno ob pravem trenutku, ob pravem času. Letos bom nekatere podelila tudi z vami.

#1: Vse je povezano:

Vsi si želimo podobnih stvari, vsi potrebujemo nekoga ali nekaj, da lahko preživimo, vse se povezuje z vsem. Kako dobro je, da mi nekdo pridela hrano, ker se jaz ukvarjam z drugimi rečmi. Kako dobro je, da se lahko pogovorim, ko potrebujem nasvet. Smetarji, delavci, ki so sestavili moj avto, zobozdravnik, sosedov maček, cvetje, čebele in čebelarji, da se posladkamo z medom. Seznam je brezkončen. Vsak, ki ga srečamo, mora biti tam zaradi nas, vse, kar doživimo, mora biti tako kot je, da se nit povezanosti ne pretrga. Ni vedno lahko to sprejeti, a učim se videti. Enako želim tudi vam, saj je s tem spoznanjem živeti veliko lažje, ni res? Kaj pa mislite vi?

In ja, vsi si želimo biti srečni, vsako leto, vsak december, ne glede na katerem koncu sveta živimo. Ni res? Naj vam razmišljanje o tem polepšam s tem čudovito preprostim videom, ki me vsakič znova spomni, da smo vsi eno...

(video: Matt Harding)

*

PS: moja darila (fotografije iz objav) lahko svobodno delite naprej. Če jih ne morete shraniti s te spletni strani, si jih boste lahko shranili in/ali delili preko FB strani: CreatissimoLab FB stran. Naj se veseli december in čas zahvaljevanja & obdarovanja začne! Veselim se druženja z vami!