Z besedami

Včasih se mi zdi, da z besedami opletamo kar tako, po dolgem in počez. Kar pač prileti iz naših ust, je dobro. Ni se nam treba opravičiti, ni potrebno razmišljati, kar nam pač pade na pamet, mora poslušalec sprejeti. Zadnje čase, opažam, se je ta način izražanja razrasel v kronično bolezen.

Čas zahvaljevanja, čas obdarovanja št.4: Z besedami

Posvetimo se besedam. Premislimo, kdaj se bomo oglasili in kaj bomo rekli. Besede so energija. Naj bo pozitivna, spodbudna, prijazna. Naj se širi naprej z veseljem, skrbnostjo in nežnostjo. 

V knjigah poiščite besede, ki vas navdihujejo in si bogatite besedni zaklad. Govorite, kot bi brali ljubezensko poezijo, poigrajte se s slovarjem knjižnjega jezika. Naj besede postanejo del vas, del vaše osebnosti.

Besede in njihov zvok povedo sogovorniku, kdo v resnici ste. Se prepoznate v lastnih besedah, ste to res vi? Kaj želite povedati??

Naj bo december čas urjenja v prijaznih besedah, ki bodo še dolgo odmevala v srcih poslušalcev!

*

PS: moja darila (fotografije iz objav) lahko svobodno delite naprej. Če jih ne morete shraniti s te spletni strani, si jih boste lahko shranili in/ali delili preko FB strani: CreatissimoLab FB stran.  Veselim se druženja z vami!