O-ho potrebe

Današnja objava je posvečena občutljivi temi, našim potrebam. Občutljiva pravim zato, ker je dejanske potrebe težko izluščiti iz ovojev lastnih predsodkov in sodb; no, vsaj meni se dogaja, da hitro zapadem v začaran krog. 

Transient

Ljudje smo ljudje. Toda zakaj nekateri uživajo v razdajanju za druge, medtem ko drugi uživajo v povzročanju trpljenja drugim? Nikoli nisem razumela tistih, ki so se vztrajno trudili, da bi me spravili v slabo voljo. Nikoli nisem razumela nasilja, o katerem sem slišala toliko skozi pripovedovanja žrtev kaznivih dejanj... Odgovor/izgovor: 'ljudje smo ljudje' mi nikoli ni zadostoval. 

In če se tudi vi velikokrat srečujete s tem izzivom, sem danes za vas izbrala osebo, ki se je posvetila raziskovanju te teme. Njegov namen je, da bi komunicirali na način, kjer so vse naše potrebe in potrebe drugih zadovoljene. Izbrala sem le video št. 1, in če vam bo všeč, si lahko poiščete še ostala nadaljevanja ali celo posnetke z delavnic neverbalne komunikacije. Upam, da vam informacije pridejo prav - doma, na delovnem mestu, pri interakciji z ljudmi...

Danes se tako zahvaljujem vsem, ki so zmožni uskladiti svoje potrebe s potrebami drugih ter zato živeti v miru.

Vprašanje št. 6:

S kom ali kje bi si najprej želeli izboljšati komunikacijo in uskladiti svoje potrebe z drugimi? (Kakšen pa je vaš recept?)

PS: Vprašanje je del igre 'Čas zahvaljevanja, čas obdarovanja'. Pridružite se nam! (Pravila igre najdete v tej objavi, ostala vprašanja pa v vseh decembrskih objavah). Poveselite se z nami!