Poletni živžav

Pa ga imamo! Popolno poletje z veliko sonca, ne prehudo vročino, občasno zalitim vrtom (ki nam prihrani ročno zalivanje), zanimivimi igrarijami oblakov, z zelenim gozdom in travniki, s sočnimi sadovi z drevja, gobami in seveda z dopustom… Kar kliče po novih dogodivščinah in avanturah!

Kako preživljate poletni živžav?

Jaz sem si za spremembo izbrala počasnejši tempo (a še vedno dolg spisek). Na počitek me vabijo trije zanimivi kraji v Avstriji, dva v Sloveniji in eden na Hrvaškem. Nisem se še odločila, saj so mi to poletje razdrobila razna izobraževanja, katerim se moram prilagoditi. Toda priložnosti za nadgradnjo znanja so tako mamljive in enkratne, da jih moram izkoristiti tukaj in zdaj, preden jih povozi čas!

Poleg tega pa je nekaj časa rezervirano tudi za ustvarjanje, ki ga najraje počnem v domačem ustvarjalnem kotičku, kjer je vse pri roki. Kaj pa vi? Ali jemljete ustvarjalni material s seboj na dopust?
Včasih, ko je bilo več časa za poležavanje na plaži, sem bila dobro obložena z materiali in delala hitre skice, porisala razlednice za prijatelje in snovala nove zgodbe.

Sedaj pa so moji dopustniški dnevi bolj aktivni, tako da gre največkrat z mano le fotoaparat (in 'bicikel'). Vtise pa običajno potem narišem doma, saj ne maram realističnega posnemanja videnega (za to imam vendar fotoaparat), temveč izlijem na platno ali papir moje vtise doživljanj na določenem kraju.

Vsekakor je to poletje preveč lepo, da bi ga preživljali za računalnikom, zato objave počasi kopnijo, prav tako komentarji… Pa saj je prav. Šele, ko si vzamemo čas zase, lahko to svoje veselje trosimo drugim, kajne?

Želim vam lepo, ustvarjalno, sveže in popolno poletje, kjer koli že ste!