Miks

Ta teden je en tak ustvarjalni teden… Na prstih se izmenjujejo barve kar po tekočem traku, in komaj jih spravim dol, da grem potem vsaj približno spodobna na delavnice in opravit druge 'biznis' reči. Dobri občutki, zahvaljujoč tudi odmoru prejšnji vikend.

Rezultati že pred časom postavljenega vprašalnika so pokazali, da vas najbolj zanimajo moja dela in pa likovna ter fototerapija.  Morda ste že opazili, da sem vaše želje že poskusila upoštevati v mojih zadnjih objavah :).

Kar se tiče pa mojih izdelkov… Saj ne, da bi skrivala svoje stvari ali proces nastajanja mojih del, le tako približno je, kot je (mislim da) enkrat omenjala Marika… Ne znese mi: časovno in praktično. Ko sem v 'elementu', in z zapacanimi prsti, je nemogoče prijemati fotoaparat in fotografirati. Mogoče bi bilo lažje s kakšno kamero na stojalu, a trenutno časovno tega še ne zmorem spraviti skupaj. Morda… enkrat… 

V vsem tem uživanju v packanju sem se spoprijela tudi z Vladkinim izzivom ter se lotila štampiljkanja. Miksanje je moj 'stil', tako da sem se z veseljem lotila (z)mešanega štempljanja ;). Tole je rezultat lahkotnega pristopa k stvari:

No, pa si pobližje poglejmo, kako sem se stvari lotila:

Najprej sem izbrala eno 'natur' kuverto, ki bi lahko bila tudi darilna vrečka.  Nato sem izbrala štampiljko z notami (a) za simbolni prikaz neba. Odtisnila sem le tri vrstice, pa tudi notno črtovje sem podaljšala tako, da sem štampiljko odtisnila 2x v isti vrsti.

Potem je bilo potrebno najti mesto za okvirček, v katerega bomo napisali naslovnika. Izbrala sem štampiljko (b) s preozkim okvirčkom, zato sem eno stranico pustila ne-obarvano, tako da sem z dvemi odtisi iste štampiljke 'sestavila' dovolj velik okvir za naslov.

Kot se za vsako kuverto in pošto spodobi, ne sme manjkati poštni žig, ki sem ga našla na precej večji štampiljki (c), katere del sem uporabila.  Kako fino, da mi ni bilo treba po novo štampiljko v trgovino ;).

Note velikokrat povezujem s ptičjim petjem, pošto pa z letenjem (običajno se poslužujem 'leteče pošte' za dopisovalce iz tujine), zato sem izbrala še štampiljko (d) ptiča.

Nazadnje pa sem spodnji rob kuverte želela povezati z zgornjim, zato sem odtisnila še pikast rob (e), ki se ujema s 'krogci' not.

Da pa ne bi bilo vse tako šablonsko tip-top štampiljkasto, sem kuverti dodala še malo lastne osebne note…  Z modrim tušem sem med 'note' narisala par oblačkov (f), osenčila robove (g), nazadnje pa še (ti, ti, pacek, ti) pokapljala celo kuverto z modrim laviranim tušem (h). Notranjost okvirčka za naslov sem tudi pobarvala z modro, da sem malo popestrila kuverto…      

In kuverta je pripravljena, da razveseli kakšnega prijatelja, prijateljico… Naj povem, da sem uporabila vodoodporne barve za vse, tako da bo kuverta preživela tudi kakšno kapljo dežja, če se sreča z njo na dolgi poti…

To pa je miks, kajne??

Rada miksam in sploh uporabljam različne materiale ali tehnike na enem izdelku. Tukaj sem bila sicer kar skromna, običajno delam še v slojih, pa še kaj nalepim, pa… Ni da ni! ;) No, vam še kdaj kaj pokažem, če ste za to…

Lep vikend vam želim in ne pozabite packati, če vam vreme prekriža načrte!

PS: Morda ste že opazili, da zadnje čase pišem objave, dolge kot špaget… V takih primerih se odločim, da objavo razdelim na dva dela in prizanesem tistim, ki jih pogled na dolge špagete spravi v napad panike…