Vodni žig

Velikokrat preberem pripombe v zvezi z vodnimi žigi na fotografijah. Eni jih zagovarjajo, eni se jezijo nad njimi - vse sorte sem že slišala. Jaz imam o vodnem žigu svoje mnenje.

Seveda želim na nek način zaščititi svoj izdelek, vendar pa tudi vem in poznam načine, kako vodni žig odstraniti, zato se zavedam, da me vodni žig ne bo rešil pred tistimi, ki imajo slabe namene. Zato moj vodni žig ni velik in izstopajoč, in nima namena odvračati pogledov in slabih namenov; kljub vsemu skušam ujeti sozvočje s fotografijo, na katero nalepim vodni žig.

Meni vodni žig pomeni čisto nekaj drugega! Informacijo! Ja, rada imam vodne žige na fotografijah, še posebej, če mi le-ti postrežejo s podatki o avtorju.
Včasih si snamem iz interneta fotografije, ki si jih shranim za inspiracijo ali ustvarjalni zagon. Ko fotografijo shranim, jo običajno ne utegnem preimenovati, si zapisati avtorja ali naslov spletne strani, kjer sem jo našla, zato obožujem vodne žige na fotografijah, ki mi postrežejo s takimi informacijami, da lahko kadar koli kasneje najdem avtorja ali stran.
V takih primerih so zame vodni žigi zelo koristni in uporabni, zato sem jih vedno vesela! :) Pa vi? Kakšno mnenje oziroma s kakšnim namenom uporabljate vodne žige na vaših fotografijah?Tale štempelj pa me spremlja že celo moje življenje. Če bi bil moj in bi bilo potrebno prenoviti fasado, bi ga dala v okvir oz. ohranila za vedno...

PS:
Licitacije mojih zvedavih zajcev lahko ujamete le še do petka zvečer, potem se selijo v e-trgovino, kjer pa jih žal ne boste dobili po takih 'prikrojenih' cenah. Zakaj jih ne bi ujeli sedaj, ko je ravno prilika??
Direktna povezava na FB stran z licitacijami.
Objava na blogu z obrazložitvijo.


Posted on March 23, 2011 and filed under kreativni izdelki, moja dela, o meni, razno.