Ujemi ritem...

... bi lahko rekla za današnjo objavo o zahvaljevanju. Govorila bom namreč o glasbi.

Je glasba in so ljudje, ki nam jemljejo energijo ali dajejo.
Včasih sem vlagala ogromno energije v ljudi, ki so samo jemali, jemali, jemali..., v upanju, da bomo prišli na isto valovno dolžino. Brezuspešno. V nekem trenutku sem sklenila, da bom vlagala energijo le še v tiste, ki prav tako vračajo (vlagajo) energijo nazaj, kar zame pomeni, da energija kroži. Ti jo podaš nekomu, on jo poda nazaj ali nekomu drugemu naprej, pa spet tisti poda naprej itd., itd.
Takega načela se držim sedaj povsod: od delavnic do bloga. So ljudje, ki pišejo bloge z nekim samovšečnim, samozadostnim tonom. Pričakujejo komentarje, sodelovanje, hvalo itd., oni pa ne čutijo potrebe, da bi to svojo energijo širili po drugih blogih, s svojimi komentarji ali kako drugače. Toda kolesa se poganjajo naprej le tako, če se vrtijo, a ne?
Zato sem resnično hvaležna vsem, ki se trudijo s komentarji, čeprav so v stiski s časom, čeprav se z napisanim mogoče ne strinjajo, čeprav... Zaradi vas se kolesje vrti naprej, tako na mojem kot na vašem blogu, ne glede na to zakaj pišete svoj blog. Hvala!

Podobno je pri glasbi. Ena nas poživlja, druga nas izžame. Glasbeni terapevti bi o tem lahko povedali še marsikaj.

Za današnji prispevek sem izbrala glasbo, ki mi daje energijo, me spravi v dobro voljo in je neverjetna inspiracija za likovno ustvarjanje.

Ko sem prvič v živo videla muzikal 'Levji kralj' (The Lion King musical), se nisem mogla načuditi inovativnosti in ustvarjalnosti Julie Taymor. Kaj vse lahko človek ustvari, če ima podporo pri izvedbi zamisli!! Preprosto ne moreš najti besed, ki bi opisale vse te vau in oh in sploh vzklike začudenja, presenečenja, fascinacije...

Vsakič, ko jo slišim, vsakič, ko vidim delčke muzikla, se naježim od navdušenja! Popolnoma prevzame vsa moja čustva, vse moje čute in mi da energijo, ki prekipeva od veselja.



Zakaj mi je všeč:
  • odlična glasba, predvsem tista, izpod rok Lebo M (večglasno, 'zborovsko' petje)
  • inovativni kostumi
  • mešanje različnih slogov (od senčnih lutk, lutk, lesenih dodatkov, oblačil, konstrukcij - ni da ni)
  • perfektni scenski učinki
  • igranje med publiko (glasba in igralci)
  • odlična igralska zasedba!

Ko se vse to združi, projekt prav poka od energije, dinamike, navdušenja!

Videla sem že kar nekaj muzikalov in vsi so me prevzeli, a ta je bil tudi iz likovnega vidika fantastičen, prav zato, ker je bilo vanj vključenih ogromno različnih likovnih izrazov. Morate ga videti, če ga še niste!

Že nekaj let je minilo, odkar sem si muzikal ogledala v živo, pa mi še vedno daje energijo in ustvarjalni zagon. In tako glasbo imam rada!

Vprašanje št.3 (pravila igranja so v prvi in drugi objavi):
Si radi poiščete energijo v glasbi (in kakšni)? Kaj pa pri ljudeh - se družite le s tistimi, ki vam dajejo energijo ali...?

Preživite vikend polni energije in prepustite se ustvarjalnemu zagonu! Uživajte!


Posted on December 10, 2010 and filed under 0:: ustvarjajmo skupaj, kreativni proces, razno.