Za prijatelje...

...si je treba čas 'uzet'. No, jaz si ga vzamem tudi okrog novega leta. Za tiste, ki so blizu, in tudi tiste, ki so malo dlje.


(prisrčno voščilo od moje drage prijateljice iz tujine)

Imam srečo, da moji prijatelji segajo tudi prek meja Slovenije. Z njimi se učim spoznavati druge kulture, običaje, vsakdanje in nevsakdanje življenje... Sprašujemo se o stvareh, ki so včasih za nas samoumevne, a ko vidiš, da jih drugje delajo drugače, se ustaviš, pomisliš in si stvar pogledaš iz nove perspektive.
Če želiš biti strpen do drugih (drugače mislečih), moraš spoznati njihovo življenje in okolje, v katerem rastejo in skušajo preživeti.
Mali Romi, s katerimi sem delala, so me ogromno naučili o romski kulturi, Prekmurci o svojih običajih in verovanjih, Američani o svojih prepričanjih, Angleži o svojem vedenju... Obogatili so moje življenje.
Hvala, prijatelji!

In sedaj se učim še na blogu. Ob vaših odgovorih, ki mi odpirajo nove poglede na 'isto' stvar. Hvala tudi vam!
Nagradno vprašanje št.7 se tokrat glasi: kateri slovenski običaj ali tradicija vam je posebej blizu ali všeč? Vesela bom, če boste tudi malček razložili, zakaj.

Za pravila igre pokukajte tu. (Odgovarjate lahko tudi za nazaj, če ste se vključili z zamudo). Igra bo tekla do novega leta. Ker dnevi tečejo, še enkrat preverite pravila in se prepričajte, če ste odkljukali 'vse'. Darilo ni samo eno - se splača!
Posted on December 30, 2009 and filed under 0:: ustvarjajmo skupaj, kreativni proces, napovednik, razno.