Morda pa me poznate...

Kdor je pred leti pridno hodil v šolo in bral otroške revije, kot so Firbec, Trobentica ali Polžek, je v njih lahko našel nekaj mojih ilustracij:

Pri 'Polžku' sem morala ilustrirati črno-belo, poleg tega so nam določili kaj in kako ilustrirati. Tako da ni bilo umetniške svobode. Rezultat? Nobenih kreativnih idej, vse je nastalo s težavo... Z eno ilustracijo sem se mučila, kot da bi morala ilustrirati celo knjigo v enem tednu! Tedaj sem prišla do spoznanja, da ustvarjalnost 'odpira glavo' in le, če smo ustvarjalni, nam gre vse lažje, gladko in tudi če naletimo na oviro, nam je ni težko preplezati.
Kadar pa si omejimo ustvarjalnost, ali pa nam nekdo drug določa kaj in kako narediti (seveda, če ni po našem okusu), tedaj pa... - ja, verjamem, da nadaljevanje stavka zelo dobro poznate že sami, zato ga ne bom nadaljevala. Držim pesti, da se običajno odločate za ustvarjalnost in kreativno razmišljanje.
Pa to ne velja samo za umetnike. Tudi če ste zidar, vrtnar, učitelj, zobozdravnik, igralec ali kuhar ipd., se ustvarjalnost ne ozira na etikete. Hoče na plan, ne glede na poklic, osebno prepričanje, stil oblačenja ali barvo kože.
Ne verjamete? Če ne verjamete, pa preizkusite!
Lep, ustvarjalen dan vam želim!