JRomeni1.jpg
 
Najboljši vodja je tisti, za katerega imajo ljudje občutek, da ne obstaja; ko je njegovo delo končano, njegov namen dosežen, bodo rekli: To smo zmogli narediti sami.
— Lao Tzu

Mozaik o meni oz. vse, kar (še) vedno nosim globoko v sebi...

Z eno besedo bi o meni verjetno rekli, da sem radovedna.
Radovednost me vztrajno žene naprej, mi daje energijo, in prav zaradi radovednosti sem preizkusila in okusila že veliko zanimivih 'zgodb'. Ko pa v zgodbah odkrijem še vrsto navdihov, začutim potrebo, da svoje doživljanje zabeležim v eni od oblik ustvarjalnosti. Takrat je zame praznik, hvalnica življenju, naravi, lepoti, popolnosti. Kajti verjamem, da smo ustvarjeni za ustvarjanje!

Sem likovna pedagoginja, specializantka likovne in foto- terapije, avtorica, predavateljica, ilustratorka, oblikovalka, amaterska fotografinja, kreativna ‘eksperimentatorka’ in ‘raziskovalka’ (več o meni in mojih delovnih izkušnjah si lahko preberete nižje na tej strani).

Obožujem ustvarjanje, svetovanje drugim, fotografiranje za dušo, branje blogov, knjig in strokovnih člankov, kolesarjenje z vetrom v laseh, sproščanje oči ob reki Kolpi, polnjenje ‘baterij’ v Avstriji, uživanje v ustvarjenih čudežih narave, in preživljanje časa v prijetni, topli družbi preprostih ljudi...

Sem to, kar sem in vse je (p)ostalo del mene zaradi moje radovednosti, zaradi želje po novih znanjih. Mnogo ljudi me je pri tem procesu navdihovalo, tako da se zahvaljujem prav vsakemu posebej za podporo na moji poti učenja.

Všeč mi je ta pot, in upam, da na tem popotovanju srečam še mnogo zanimivih, navdihujočih, žarečih oseb, s katerimi bomo ustvarjali in uživali skupaj!

Creatissimo - ko želite ustvariti več! - je plod dolgoletnih okušanj, vzponov in padcev, teorije in prakse, sledenj otrokom, staršem, vzgojiteljem, učiteljem, žrtvam nasilja, modrecem in lastnemu srcu.

Creatissimo koncept zagovarja celovitost človeka in ga zato ne obravnava po delčkih ali kot številko. Vsi smo unikatni, posebni, izvirni.

Creatissimo želi z zdravilnim ustvarjalnim procesom prebuditi v nas tisto pristno srečo, ki jo nosimo globoko v sebi in ki nam lahko pomaga pri plezanju čez ovire ter pri notranjem uglaševanju.

Creatissimo je skupek tistega, v kar verjamemo in kar verjame v nas.

Veselilo me bo, če bomo v skupni družbi doživeli del tega ustvarjalnega procesa!

LogoText.png
 

Formalnosti:

 • diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok
 • profesorica likovne pedagogike (diplomirala pod mentorstvom neizmerno kreativnega prof. Edija Majarona in akademskega kiparja Jakova Brdarja)
 • specializantka Umetnostne terapije - smer likovna terapija
 • kriminalistična inšpektorica za posebne naloge (- za vodenje razgovorov z žrtvami, očividci, občutljivimi pričami) na Ministrstvu za notranje zadeve (izobraževanja in izpite opravila v Veliki Britaniji in Sloveniji)
 • avtorica, predavateljica, oblikovalka, ilustratorka, ljubiteljska fotografinja...
 • mednarodni certifikat za razgovore z žrtvami kaznivih dejanj in občutljivimi osebami
 • mednarodni certifikat EBL - Emerging Body Language (3.stopnje)
 • CAE
 • usposobljena iz osnovnih znanj Montessori in Waldorfske pedagogike, oblikovanja in programa Adobe InDesign, iz solopetja (v ZDA pri učencu Judy Garland), nekaj znanj pridobila še pri raziskovanju čudovitih vzgojno-izobraževalnih pristopov Reggio Emilia, High/Scop, pozitivne psihologije, ter tehnik Feldenkrais in Brain Gym
 • znanje o Ljubljani iz Tečaja za turistične vodnike po Ljubljani

Delovne izkušnje

 • v Sloveniji in tujini (Avstrija, BiH, Danska, Vel.Britanija, ZDA) - vrtci, šole, projekti, likovno- in foto-terapevtske delavnice, predavanja, usposabljanja za odrasle
 • z osebami različnih narodnosti in kultur (tudi Romi, Albanci, Nizozemci, Američani, Avstrijci...)
 • ter z osebami z različnimi zmožnostmi in potrebami (osebe z duševno motnjo, nadarjeni, žrtve, bolniki v psihiatričnih ustanovah...).
 • oblikovanje, ilustriranje v otroških revijah, učnih gradiv za OŠ, plakatov, brošur, priprava projektov in scenografije
 • napisala in ilustrirala nekaj knjig ('Mačji recepti z mišjo prilogo', 'Moji mamici', 'Mojemu očku', 'Polž na verigi', 'Sledi - po lovskih poteh')
 • pela pri zboru Consortium Musicum v Ljubljani, ljubiteljsko igrala klavir, blokflavto, Orffove inštrument

Danes pa se še vedno predajam ustvarjanju, svetovanju drugim, fotografiranju za dušo, prebiranju blogov in poučnih člankov, jogi, naravi, kolesu, si spočijem oči ob Kolpi, si polnim baterije v Avstriji, ter uživam v prijetni, topli družbi preprostih ljudi...

Več o izkušnjah in moji poti si boste lahko prebrali kmalu!